Cronici
 
Cronică
Multimedia
 
Theodora Stoica :

Melodii care vor rămâne pentru totdeauna în inimile oricărui român, printre care Unde dragoste nu e (G. Gheorghiu), Te astept sa vii (M. Dauer) și Andrii Popa (Phoenix), au fost incluse in colecția 80 de ani de muzica in 80 de ani de radio.
Cele patru CD-uri cu șlagare vor fi lansate pe 14 decembrie, într-un spectacol de gală ce include peste 30 de artiști români. De la acest concert nu vor lipsi Lumința Anghel, Nicu Alifantis, Mircea Baniciu, Laurențiu Cazan, Corina Chiriac, Mihai Constantinescu sau Gheorghe Gheorghiu.
Acest eveniment finalizeaza proiectul editorial "80 de ani de muzica in 80 de ani de radio", ce s-a desfășurat timp de 20 de săptămâni la Radio România Actualități. În această emisiune, ascultătorii erau invitați să voteze melodia preferată. În urma voturilor, prima poziție, Tu esti primavara mea, aparține marelui interpret Aurelian Andreescu, urmat de Loredana Groza cu Buna seara, iubite! si de Angela Similea cu Să mori de dragoste rănită. "Un astfel de proiect este de fapt succesul fiecărui român, care a căutat o anumită melodie pe posturile Radio România", a declarat presedintele-director general al SRR, Maria Țoghină. "Cred ca așa cum si eu personal imi doresc acele 4 CD-uri, orice ascultător le vrea de sărbători", a completat aceasta.
Colecția a fost lansată cu ajutorul casei de discuri Roton, care a decis sa reediteze albumul Focul al regretatei Laura Stoica. De asemenea, managerul casei de discuri, Cătălin Muraru, i-a inmânat lui Alexandru Stoica, fratele artistei, Discul de Aur pentru cele 100.000 de copii ale albumului Dă, Doamne, cântec! vândute.

2008-12-09 (Gardianul)