Cronici
 
Simply Mozart by ALEXANDRU TOMESCU
Concertele nr. 2,3,4 și 5 pentru vioară și orchestră
Orchestra de Cameră Radio; dirijor: Horia Andreescu

 
Bookmark and Share
Cronică
Multimedia
 
Jurnalul National :

„Simply Mozart by Alexandru Tomescu” se intitulează albumul lansat recent de cunoscutul violonist român, un dublu CD care cuprinde concertele nr. 2, 3, 4 și 5 pentru vioară și orchestră ale geniului de la Salzburg. Cu acest prilej, Tomescu a declarat că pentru realizarea celor două CD-uri a muncit foarte mult, primul concert înregistrându-l în 2003 – Concertul nr. 2 K.V. 211 în re major –, iar ultimul în 2007 – Concertul nr. 3 K.V. în sol major –, după care au urmat „zeci de ore pentru procesarea lor ulterioară”.

„Este frumos să le vezi adunate laolaltă între coperțile unui disc și sper să vă inspire”, a adăugat muzicianul. Un admirator al lui Mozart, violonistul mărturisește în prefața albumului că și-ar fi dorit să-l cunoască pe marele compozitor, să stea un pic de vorbă: „Cred că era genul de persoană alături de care nu te plictisești niciodată – avea atâtea de spus, atâtea de descoperit”.

În 2007, Alexandru Tomescu a câștigat concursul pentru vioara Stradivarius Elder-Voicu, dobândind astfel dreptul de a cânta la acest instrument de excepție pentru următorii cinci ani. Pentru că le-a oferit celor îndrăgostiți de opera lui Mozart un cadou de excepție, Jurnalul Național îl declară pe Alexandru Tomescu „Omul zilei”.

2011-04-05 (Jurnalul National)